Upisi u radionice robotike

Društvo za robotiku Istra  prima prijave za upis polaznika u početne radionice robotike i po prvi puta za radionicu za dronove. Prijaviti se mogu učenici iz osnovnih škola od 4. do 8. razreda i svi učenici srednjih škola.  

Za prijavu je potrebno popuniti prijavnicu  i istu poslati na mail: [email protected] ili [email protected]  ili nazvati na mob.098 182 8585. Prijave se primaju od 22.rujna 2020. godine pa do popunjavanja mjesta u radionicama ili najkasnije do 2.listopada 2020. godine do 20:00 sati.

Radionice će se održavati jednom tjedno i to 2 školska sata tijekom cijele školske godine, a termini za održavanje radionica su: ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak u vremenu od 17:00 do 18:30 sati.

Omogućite vašoj djeci da upoznaju razne robote i dronove, da kroz zabavu i igru nauče programirati, da budu kreativni, da razvijaju maštu, ispunjavaju snove i grade samopouzdanje.

Roboti sa svijetom komuniciraju preko senzora, mogu čuti zvukove, detektirati objekte, primjećivati pokrete, upravljati radom semafora, mogu spašavati žrtve u arenama koje simuliraju zgradu nakon potresa, mogu svirati i plesati, gađati u prstenac, igrati nogomet, mogu raditi sve što zamislite.  Robotika je budućnost ove generacije.

Dronovi mogu snimati iz zraka, prenositi poštu, lijekove, ljude, gasiti požare i još puno toga. Omogućite vašoj djeci da od mladih dana uđu u svijet robotike, trenutno najpopularnije tehničke discipline koja objedinjuje informatiku, elektroniku, mikrokontrolere, energetiku, strojarstvo, matematiku,…

Hrvatski robotički savez, Industrijsko-obrtnička škola Pula i Društvo za robotiku Istra su oformili Centar za praktičnu robotiku Pula. Radionice će se održavati u Centru za praktičnu robotiku Pula (CPR Pula), Rizzijeva 40.

U CPR-u imamo razne mobilne robote kao što su Boe-Bot, MBot, Dash, imamo humanoidne robote Alpha 1S, fischertechnik komplete, robote pauke (heksapod), arduino mikrokontrolere, robota psa Aiba, 3D printere, robotsku ruku, CNC stroj, dronove , arene za robotrku na prstenac, arene za sumo borbe robota, arene za natjecanja sa dronovima, arene za robotski nogomet, robotsko spašavanje žrtve i još puno toga.

Sigurni smo da će vam na radionicama biti interesantno i zabavno.

Dođite, očekujemo vas.