Liga kumpanija

Liga kumpanija je projekt u kojemu grupe (slikovito nazvane kumpanije) zainteresiranih i darovitih učenica i učenika srednjih škola iz Hrvatske i dijaspore razvijaju i pokazuju svoja znanja u upravljanju mobilnim robotima. Za to ih se osposobljava jednim dijelom kroz kontinuirani i izravni mentorski rad organizatora, a drugim dijelom kroz vlastiti rad u školama. Sve aktivnosti su tako oblikovane da potiču zajedništvo, poduzetništvo i osnivanje učeničkih zadruga, transparentnost aktivnosti, inovativnost i kreativnost.

Projekt je 2006. godine pokrenulo Hrvatsko interdisciplinarno društvo, a provodi se u suorganizaciji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od 2009. godine projekt partnerski provode Udruga za robotiku – Split, Akademsko politehničko društvo – APOLD iz Rijeke, Informatički klub “VEL_IK” iz Velike Gorice i Hrvatsko interdisciplinarno društvo u suorganizaciji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa slijedom pozitivnog mišljenja Agencije za strukovno obrazovanje.U projektu se kombiniraju edukativne radionice, regionalni i nacionalni susreti kumpanija i turniri.
Više na stranici :
http://idd.hr/idd/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=34

Leave a Comment