Škola mobilne robotike

P O Z I V

ZA ŠKOLU MOBILNE ROBOTIKE

 

Hrvatski robotički savez (HRS) i Društvo za robotiku Istra (DRI)  organiziraju školu mobilne robotike za nastavnike i srednjoškolske profesore iz Istarske i Primorsko-goranske županije koji se žele baviti robotikom. Poželjno je da to budu nastavnici tehničke kulture ili profesori tehničke grupe predmeta koji predaju predmete iz područja elektrotehnike, strojarstva, informatike …. Polaznici će nakon završene škole robotike s usvojenim znanjem moći organizirati grupe za robotiku u svojim školama i učestvovati na natjecanjima iz robotike. Znanja će moći koristiti i u redovnoj nastavi iz programiranja, mikrokontrolera, informatike, tehničke kulture, robotike, senzorike, automatike, …

            Škola robotike će se održati u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka, Zvonimirova 12, 51 000 Rijeka  u trajanju od 4 dana i to  :

–         12. prosinca 2014.godine ( petak ) od 09:00 h do 15:00 h

–         13. prosinca 2014..godine ( subota ) od 09:00 do 15:00 h

–         20. prosinca 2014.godine ( subota ) od 09:00 do 15:00 h

–         22.prosinca 2014.godine ( ponedjeljak ) od 09:00 do 15:00 sati

Voditelj radionice je  Dragan Pantić  (član IO HRS i predsjednik DRI), profesor u Industrijsko-obrtničkoj školi u Puli kojem se možete obratiti za sve nejasnoće i informacije u vezi radionice na mob. 098/182-8585 ili na e-mail [email protected].

Roboti sa kojima će polaznici raditi su Boe-Bot od firme Parallax, a za programiranje  se koristi programski jezik pBasic. Na radionici će polaznici dobiti i informacije o natjecanjima u robotici koja se organiziraju od strane HZTK, HRS i DRI. Na radionici će polaznici najveći dio vremena raditi praktično sa robotima. U radu sa robotima će koristiti LED diode, zvučnike, motore, senzore za dodir, senzore za svjetlost, infracrvene senzore, ultrazvučne senzore, …

Na kraju završene Škole mobilne robotike polaznici će dobiti i diplome o završenoj školi.

Broj polaznika radionice je ograničen raspoloživom opremom na najviše 12 polaznika.

Molimo da svoju prijavu pošaljete najkasnije do petka 05.prosinca 2014.godine na mail [email protected] ili [email protected] . Nakon pristiglih prijava ću poslati obavijest svim prijavljenim kandidatima i pozivnice onim  polaznicima koji će biti pozvani na školu mobilne robotike.

                                                                                               

 

U Puli, 28.11.2014. godine                                                                  Dragan Pantić, prof.

 

Preuzimanje poziva za školu mobilne robotike, kao i prijavnice za istu možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Prijavnica za školu mobilne robotike

Poziv za školu mobilne robotike

 

Leave a Comment