Rezultati – 5.Robotrka na prstenac, Pula 29.4.2017.godine

Održana 5. Robotrka na prstenac

POBJEDNICI OŠ FRANO KRSTO FRANKOPAN IZ KRKA
U subotu je u Industrijsko-obrtničkoj školi u Puli održana 5. Robotrka na prstenac koju je organiziralo Društvo za robotiku Istra (DRI).

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je okupljene učenike, robotičare i mentore te im je zaželio mnogo uspjeha na natjecanju. “Nakon festivala znanosti i otvorenja novog laboratorija za kemiju, ovog tjedna zaista možemo reći da je naš grad u potpunosti u znaku tehničkih znanosti. Drago mi je da mladi imaju sve više prilike izraziti svoju kreativnosti i učiti o robotici i infromatici.” – poručio je Miletić.

Uz gradonačelnika otvorenju su prisustvovali predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić i predsjednik Društva za robotiku Istre Dragan Pantić.

Robotrka na prstenac je spoj tradicije i novih tehnologija i omogućava najmlađima da se na zanimljiv i interesantan način kroz igru i zabavu, upoznaju sa robotikom i novim tehnologijama. Ove su godine na natjecanju sudjelovale 22 školske ekipe, a u okviru ovogodišnje Robotrke osim u Puli  planirana su natjecanja 27. svibnja u Čavlima i završno natjecanje 19. kolovoza u Barbanu. Danas su pobjednici bili Vejani, ekipa Osnovne škole Frano Krsto Frankopan iz Krka koju je predvodio mentor Boris Bolšec. (rex)

Prstenac – Rezultati Pula 29-4-2017 – ekipno -SORTIRANO

Prstenac 2017 – Rezi pojed nesortirano – Pula 29-4-2017

Prstenac 2017 – Rezi pojed sortirano – Pula 29-4-2017