Dani otvorenih vrata i upisi u radionice robotike (8.9.2023.)

Društvo za robotiku Istra  će u petak 8.9.2023.godine od 17:00 do 18:00 h imati dane otvorenih vrata i vršiti će upis u početne radionice robotike.

Dođite u Centar za praktičnu robotiku Pula, Rizzijeva 40, u prostore Industrijsko-obrtničke škole Pula  i upoznajte robote Boe-Bota, Bee-Bot, Dash, sphero bolt, spero RVR, humanoidnog robota Alpha Mini , robota pauka STEMI heksapoda, arduino mikrokontrolere, robote pse robopet, aiba i pupy go i druge robote, svoje buduće prijatelje.  Moći ćete vidjeti i kako radi 3D printer, robotska ruka, CNC stroj, dronove , moći ćete upravljati robotom i gađati prstenac i još puno toga. Sigurni smo da će vam biti interesantno i zabavo.

            Nakon završetka robotičke igraonice, odnosno, dana otvorenih vrata,  Društvo za robotiku Istra će vršiti upis polaznika u početne radionice robotike za učenike od 4. do 8.razreda osnovne škole i za učenike srednjih škola.  Početne radionice će se održavati tijekom cijele godine po 2 sata tjedno od 17:00 do 18:30 h i to:

  • Ponedjeljkom – radionica mobilne robotike sa robotima Boe-Bot, programiranje u pBasicu (sumo borbe robota, robotsko spašavanje žrtve,…)
  •  Utorkom – arduino radionica i programiranje u Ardiono IDE programskom jeziku (izrada projekata kao što su hranilica za mačke, vaga, pametna kuća, robotska ruka,…)
  • Srijedom – Fischertechnik radionica – blokovsko programiranje u RoboPro programu (od elemenata kao LEGO izrada modela kao što su rampa za parking, garažna vrata, robot za zavarivanje, robotski nogomet,…)

Omogućite vašoj djeci da upoznaju razne robote, da kroz zabavu i igru nauče programirati, da budu kreativni, da razvijaju maštu, ispunjavaju snove i grade samopouzdanje. Roboti sa svijetom komuniciraju preko senzora, mogu čuti zvukove, detektirati objekte, primjećivati pokrete, upravljati radom semafora, mogu spašavati žrtve u arenama koje simuliraju zgradu nakon potresa, mogu svirati i plesati, gađati u prstenac, igrati nogomet, mogu raditi sve što zamislite.  Robotika je budućnost ove generacije. Omogućite vašoj djeci da od mladih dana uđu u svijet robotike i umjetne inteligencije, trenutno najpopularnijih tehničkih disciplina koje objedinjuje informatiku, elektroniku, mikrokontrolere, energetiku, strojarstvo, matematiku,…

Više informacija o robotici na stranicama www.robotikaistra.com i www.HROBOS.hr .

Dođite, očekujemo Vas.